fbpx

 Mocht je vragen hebben of een vrijblijvend kennismakingsgesprek willen aanvragen stuur mij dan gerust een bericht!

Voor vrouwen en mannen, moeders en vaders, in loondienst of ondernemer die erg goed voor anderen zorgen en voor hun baan of hun bedrijf, maar net iets minder goed voor zichzelf zorgen. 

Leergierig en intelligent, je haalt graag het maximale uit jezelf. Ambitieus met een visie en nog lang niet uitgeleerd.  Heel veel informatie, kennis en tools heb je opgedaan, je weet wat je anders wil én toch… ga je door zoals je altijd al deed. Maak je dezelfde keuzes en stap je in diezelfde o zo welbekende valkuilen. Terwijl je ook nog door knalt met al je kwaliteiten en potentie. Je weet exact waar het steeds even mis gaat, je weet precies welk mechanisme in werking treedt en toch doe je het weer. Vraag jezelf eens af: wat heeft dit je al gekost en wat levert het je nu eigenlijk op?

Ga eens bij jezelf na of: 

 • je constant ‘aan’ staat
 • je ’s ochtends steeds vaker vermoeid uit bed komt
 • je toe bent aan helemaal niks
 • je moeite ervaart met uit handen geven of loslaten omdat je graag de controle en het overzicht houdt
 • jij jezelf voorbij loopt en dit ook gewoon doorhebt
 • je enorm kan genieten waneer je duidelijk rust en ruimte voor jezelf neemt, maar dat dit niet lukt in je ‘normale’ dagen 
 • jij je lijf wel ervaart, maar echt in verbinding komen lukt niet, begrijpen wat het bedoelt al helemaal niet
 • je bent prikkelbaar waardoor je sneller confrontaties hebt met hen die juist het dichtst bij jou staan
 • jij je afvraagt hoe lang je het nog kan volhouden op deze manier
 • jij je ook wel eens afvraagt: is dit het nu? 
 Heb jij 3x een ja? Lees dan vooral door…

Wat heeft jouw lijf je nu eigenlijk te vertellen? We weten zoveel met ons hoofd, maar komt dit ook overeen met wat jouw lijf je te vertellen heeft? No Body Lies, er is geen lichaam dat liegt, ook het jouwe niet. Als je ècht de verandering in wil heb je naar je lijf te luisteren, dan kan ik jou garanderen dat het toepassen van wat je weet en de inzichten die je hebt opgedaan ook echt worden toegepast en dat jij gaat transformeren naar de versie die jij wil zijn. 

Niet langer het consumeren van kennis en geïnspireerd raken door, maar ook daadwerkelijk de transformatie in gaan. 

Ik heb een prachtig programma waarin dit allemaal samenkomt. 

Ik begon dit proces met angst en een tikje sceptisch. Met wat weerstand en stress ben ik uiteindelijk toch begonnen. 

Na mijn eerste week en het eerste bezoek bij Margriet vond ik iets wat ik al een tijdje kwijt was; Mezelf!

Na de weken die ik ben doorlopen, de opdrachten en de Webinar’s ben ik anders gaan kijken naar hoe ik ‘dacht’. Dit klinkt misschien verwarrend en een beetje gek, maar mijn advies geef je over.

Samen (met deze hulp) kan jij je echt beter gaan voelen.

Dit is echt een NEXT LEVEL programma!! Hoe Margriet de modules, het voelen en het denken, ervaren en doen met elkaar heeft verweven vind ik echt vakvrouwschap. 

Haar vermogen waar te nemen wat er zich in mijn lijf afspeelt, de vragen die zij stelt en hoe zij fysieke sensaties in woorden weet te vangen hebben mij echt verder geholpen. En zij heeft mij weer echt met mijn lijf laten verbinden. 

Ik ben bij verschillende coaches geweest, maar haar aanpak ben ik niet eerder tegengekomen en voor mij is dit meer dan effectief, het is soms confronterend, maar vooral ook zeer aangenaam. 

Een aanrader voor iedereen die verandering wil of wanneer je meer bewustzijn of een next level zoekt. Ik liep vast en zo kwam ik op aanraden van mijn accupuncturist  bij Margriet terecht, een volgende keer wacht ik niet totdat ik vastloop, dan kies ik er voor om naar Margriet te gaan uit zelfzorg en zelfliefde. 

….
Ik woon nu niet meer alleen in mijn hoofd, maar ergens tussen mijn kin en navel 😉 Dat is een veel fijnere plek. Dichter bij mijn voeten ook waarop ik stevig probeer te staan. Mijn adem vergezelt me overal en herinnert me er aan dat er meer ruimte is dan ik vaak denk. 
 
Voor mij was de combinatie van het mentale en emotionele (die vaak alle aandacht krijgen) met het fysieke de sleutel. Het zal de komende tijd wel met vallen op opstaan gaan, maar het geeft me veel vertrouwen te merken dat ik op mijn lichaam kan vertrouwen en dat mijn hoofd dat weet te waarderen. Zo ben ik veel meer in het moment en veel minder vaak in het verleden of de toekomst. 
 
Hier en nu is er rust en zoveel te beleven. 
 
Dank voor je wijze lessen Margriet!

Mijn missie is om juist ambitieuze, zelfstandige en krachtige mensen verder te helpen. Zij die al jaren op wilskracht grote afstanden afleggen en stormen doorstaan, maar waar de veerkracht opraakt. En waar controle houden voorheen werd gezien als de oplossing wordt het nu onderdeel van het probleem.
Om ze terug in hun kracht te zetten, terug in hun lijf. Je weet wel, dat wat je 24/7 bij je hebt.

Waarom? Omdat we vaak alles al kunnen analyseren, we heel vaak al doorhebben waar het op het bewuste niveau ‘mis’ gaat. Maar dat lijf blijft maar aandacht vragen. 

En mijn hemel: I’ve been there! Done that! En ik heb wat weerstand ervaren, maar weerstand werd leerstand. Waar weerstand zit, daar zit informatie 😉 En daar waar ik vaak voorheen vooral heel hard moest werken en door ging op wilskracht (wat weer ten kosten ging van mijn veerkracht) ervaar ik nu zoveel meer flow en gaat er veel meer als vanzelf. Is het minder zoeken en begrijpen en is er veel meer vertrouwen.

Ik werk vaak met intelligente, talige mensen die heel goed doorhebben wat er gaande is en ook behoorlijk vlot alles naar woorden kunnen brengen. Het hoofd draait overuren en ze blijven hangen in het weten. Wanneer er tijdens een sessie, na een vraag, stilte valt, ik de schouders zie zakken, het gezicht zie ontspannen en er een diepe uitademing ontstaat weet ik dat er ruimte is ontstaan. 

Ruimte om te zijn met wat er is, waar er niks moet en waar vanuit flow en meewegen iets nieuws kan ontstaan.

Het (re)Connect & Transform traject en deze start op  14 december 2020

Een bijzonder programma waarin jouw eigen ervaring de basis vormt voor jouw transformatie, waar persoonlijk leiderschap aanbod komt, we heel bewust aan de slag gaan met de taal van jouw lichaam. Je gaat 1 op 1 met mij werken, dit zullen inzichtvolle en bewustzijn vergrotende sessies zijn. 

Even op een rijtje: 

 • een traject van 11 weken (zitten 2 vakantie weken in) 
 • een online omgeving waarin jij toegang krijgt tot de opdrachten, kennis, meditaties en tools (12 maanden lang blijft dit voor jou toegankelijk), bestaande uit 9 modules
 • drie 1op1 coach sessies (online of in de praktijk)
 • (online) masterclass
 • je ontvangt een startpakket
 • zeg je voor 01 december ja, dan ontvang je €100,- korting
 • totaal 10 plekken beschikbaar 

De kosten voor dit traject bedragen €688,- incl BTW (€588 als je voor 1 december ja zegt), ik heb maar plek voor 10 deelnemers (nog 5 plekken beschikbaar). In termijnen betalen kan ook, wil jij dit mail mij hier dan even over. 

Het (re)Connect & Transform traject is ontstaan vanuit de Body & Mind roadmap 7-daagse en het (re)Connect en groei Traject welke een stroom aan bijzondere en mooie reacties gaf van inzichten, maar ook integratie en al direct transformatie. 

Sommige dingen weet ik echt al zo lang, maar serieus nu pas voel ik het ook echt! En snap ik eindelijk wat m’n lijf eigenlijk allemaal te vertellen heeft. Nou ja, ik hoor/voel het nu pas ècht! Had mijn lijf op mute gezet denk ik. 

Het leven is echt meteen al zoveel makkelijker, ik kan zoveel makkelijker beslissingen nemen waarbij ik niet over mijn grenzen heen ga. 

Sarah

Ik moet het nog even laten bezinken, die eerste twee dagen. Wat een boel inzichten!

Ik besef nu hoe vaak ik “brandjes” van andere aan het blussen ben om dat ene nog niet te hoeven doen waar ik zo tegenop zie. Terwijl dat uiteindelijk echt is wat ik wil, maar wat ik gewoon erg spannend vind, ook of juist omdat ik dan voor mijzelf kies.

Marissa

 

Merk dat de dingen op een rijtje zetten, enorm veel rust geeft. Ik had eerst heel veel weerstand op dit gedeelte van de opdracht, maar uiteindelijk bracht het mij overzicht en inzicht en dus ook die rust.

Doordat ik nu ook begrijp wat mijn lijf mij te vertellen heeft kan ik veel makkelijker voor mijzelf kiezen.

Eva

Ik wil je graag nog zeggen dat ik vind dat je een hele fijne stem hebt, belangrijk voor mij bij meditaties. Bedankt voor deze waardevolle 7-daagse. 

 De meditaties vind ik een verademing. Die deed ik al vaker maar nu elke dag. Wat een lucht geeft dat.

Margriet, tijdens een sessie noemde je mij een keer een excuus-Truus. Ik dacht dat ik je toen begreep. Maar nu, na de opdracht/vragen van dag 2 begrijp ik het ook ècht. Ik ben wel erg vaak een eend, ga nu bewuster kiezen voor de positie van adelaar.

S.

Nu al dankbaar dat ik meedoe, loop vanaf dag één achter, maar dat maakt mij niet uit. Ik geniet er enorm van en vind het soms ook wel confronterend!

Mar

Bewust aanwezig zijn in mijn lijf, ik dacht dat dat vaag en zweverig zou zijn, maar het is juist praktisch en toepasbaar. Maar heel irritant hoevaak ik toch in mijn hoofd zit en wil begrijpen wat ik voel en waarom. Bestaat er een uit-knop voor mijn denken en begrijpen? Ook voelde ik ineens hoe ontzettend veel spanning er in mijn kaken zit… de hele dag door.

M.

Ik dacht ’28 dagen terugkijken doe ik wel even, het is maar 28 dagen!’ maar echt ongelofelijk hoeveel er in 28 dagen kan gebeuren en hoe vaak ik in die tijd over mijn eigen grenzen heen ga en hoe vaak ik er overheen laat gaan.

O.

Ik vind het zo boeiend en verrassend wat er allemaal boven komt en wat het me aan inzichten oplevert….

Ik krijg vaak vragen over de inhoud van Het (re)Connect & Transform traject. 

Iedere deelnemer start vanuit zijn of haar eigen positie en de 1 op 1 sessies zijn gericht op jou, jouw situatie en de gestelde doelen.

Het online gedeelte noem ik ook wel ploegen, dit zorgt ervoor dat we tijdens de 1 op 1 sessies de diepte in kunnen, dat het onkruid al losgewoeld is waardoor we makkelijker en effectiever kunnen wieden en direct kunnen zaaien.

Waar we mee aan de slag gaan: 

 •  jouw eigen ervaringen, wat kan je hiervan leren, jouw ervaringen zijn GOUD waard
 • persoonlijk leiderschap, wat heb jij jezelf wijs gemaakt, hoe pak jij weer de regie
 • de noodzaak voor rust, groei en bloei om in het hier en nu te zijn,  hoe zet jij jouw lichaam weer vol in zijn/haar kracht
 • de ja en nee van jouw lijf, dit is noodzakelijk om jouw eigen grenzen te gaan herkennen en erkennen
 • hoe master jij jouw gedachten, hoe kom je uit piekeren en wat jouw lijf hier mee te maken heeft
 • energie, en hoe manage je dat
 • Yin & Yang van en in jouw lijf en systeem, mannelijke energie/vrouwelijke energie
 • de impact van de vier seizoenen op jou systeem en hoe leef je hiermee. De externe seizoenen en de interne seizoenen, de maan(d) cyclus van de vrouw en de 24 uurs cyclus van de man
 • hoe leef jij het leven dat jij wenst en hoe blijf je staan wanneer het stormt

Ik werk lichaamsgericht en systemisch. Vind het belang van 1 op 1 sessies groot(s) en ben ontzettend trots op dit zeer complete traject.

 • 14 december start de volgende groep. Meer weten? Stuur mij gerust een bericht.

Contact

Margriet de Rijk
LoodZ Rijk Leven
E-mail: margriet@de-rijk.com
Telefoon: 06 10 62 28 51

Contact kan door middel van het invullen van onderstaand contactformulier. Geef je de voorkeur aan telefonische benadering? Vul dan ook hier jouw telefoonnummer in. 

Mijn e-mails belanden met enige regelmaat in de spamfilters, check voor de zekerheid ook daar of je een reactie hebt ontvangen van mij. En zet voor de zekerheid margriet@de-rijk.com in je contactenlijst.

Review van een deelneemster aan het (re)Connect & Transform traject

Toen ik de info op Linkedin las over het (Re) Connect en Transform traject las dacht ik ‘Dit gaat over mij’. Ik weet dat de relatie tussen mijn hoofd en mijn gevoel een ingewikkelde is en ook dat daar een enorme kracht ligt. 
 
Dus me ingeschreven waarna we al snel van start konden. Ik was vooral heel nieuwsgierig naar het traject, maar had geen idee wat ik precies kon verwachten. Wel wist ik dat het een kans was om opnieuw naar mezelf en mijn leven te kijken. Toen ik in kon loggen voor week 1 stond ik te popelen. Een ding was zeker.. Ik wilde dat er iets zou veranderen en dit was mijn kans!
 
Wat me in het bijzonder aansprak was dat ik op een heel andere manier getriggerd werd. Normaal gesproken zit ik vooral in mijn hoofd (en daar zijn veel trajecten ook op gericht..). Daar leefde ik en ik keek vanaf die hoogte door die twee gaten (ogen) naar buiten. Bang en moe, murw ook. Wat er precies aan de hand was wist ik niet, maar wat ik wel wist was dat het zo niet veel langer vol te houden was. Mijn werk en mijn gepieker daar over waren er dag in dag uit van vroeg tot laat net als de knoop in mijn maag.
 
De mix van filmpjes, tekst, speeches, werkvormen en nieuwe inzichten schepten ruimte. Ik kon op mijn eigen tempo en moment met mezelf aan de slag. Het traject hielp me om iedere dag tijd te maken voor mezelf. Even op zolder lezen, luisteren, kijken, schrijven en voelen. 
 
Ja, voelen.. Want dankzij de oefeningen kreeg ik opnieuw contact met mijn lichaam en begon ik het weer te voelen. Het was mijn trouwe bondgenoot die ik vaak over het hoofd zag.. Ik zet het vaak vooral in als instrument om de doelen die mijn hoofd gesteld heeft te bereiken. Met emoties heb ik sowieso een wat complexe verhouding. Eerlijk gezegd weet ik vaak niet zo goed wat ik met nare gevoelens aan moet. Wegredeneren dus..  
 
Dat mijn mentale, emotionele en fysieke lichaam op een fantastische manier met elkaar samen kunnen werken ontdekte ik opnieuw. Tijdens de eerste live sessie gaf Margriet terug wat er uit mijn houding sprak. Het was confronterend, maar ook heel goed. Naast al die gebaande paden ontstonden nieuwe en veel aantrekkelijker routes. 
Zo sta ik vaak op een been en daarmee naast mezelf. Naast mijzelf zit ik dan tijdens moeilijke gesprekken vaak  commentaar te leveren vanaf de zijlijn. Eindeloze discussies in mijn hoofd. Ik leerde om opnieuw op mijn innerlijke kompas te vertrouwen en stevig op mijn  voeten te staan. 
 
Ik boorde mijn bronnen weer aan en besloot om minder te gaan werken zodat ik weer tijd heb om de creatieve en fysieke kant in mezelf de ruimte te geven. Ik durfde weer te dromen en dat leverde zoveel energie op. Ik ga vaker naar het strand om bij te tanken en zet mijn oren in om mijn hoofd te kalmeren. Ja, al die gedachten van mij blijken niet bestand tegen aandachtig luisteren. Tijdens mijn werk luister ik nu naar de oceaan ;)
 
Van de bodyscan waar je link, rechts, voor en achter aandacht geeft en vergelijkt schrok ik best wel. Het maakte heel tastbaar dat ik uit evenwicht was geraakt én gaf heel veel hoop omdat het omkeerbaar bleek te zijn. 
 
Hoe bijzonder om te merken dat je lichaam en geest zo veerkrachtig zijn en zo snel in staat zijn om te helen en weer samen te werken. Zo kreeg ik in de afgelopen weken weer wortels en leerde ik mezelf op een nieuwe manier kennen. Tegelijk ook heel vertrouwd. 
 
Ik woon nu niet meer alleen in mijn hoofd, maar ergens tussen mijn kin en navel ;) Dat is een veel fijnere plek. Dichter bij mijn voeten ook waarop ik stevig probeer te staan. Mijn adem vergezelt me overal en herinnert me er aan dat er meer ruimte is dan ik vaak denk. 
 
Voor mij was de combinatie van het mentale en emotionele (die vaak alle aandacht krijgen) met het fysieke de sleutel. Het zal de komende tijd wel met vallen op opstaan gaan, maar het geeft me veel vertrouwen te merken dat ik op mijn lichaam kan vertrouwen en dat mijn hoofd dat weet te waarderen. Zo ben ik veel meer in het moment en veel minder vaak in het verleden of de toekomst. 
 
Hier en nu is er rust en zoveel te beleven. 
 
Dank voor je wijze lessen Margriet!

maak kans op een gratis (online) inzicht sessie

Mijn missie is om juist ambitieuze, zelfstandige en krachtige mensen verder te helpen. Zij die al jaren op wilskracht grote afstanden afleggen en stormen doorstaan, maar waar de veerkracht opraakt. 

Waar controle houden voorheen werd gezien als de oplossing wordt het nu onderdeel van het probleem.

Om hen terug in hun kracht te zetten, terug in hun lijf. Je weet wel, dat wat je 24/7 bij je hebt.