Opdrachtgevers

Ervaringen

Ik ben de afgelopen drie jaar bij Margriet geweest voor coaching. We zijn gestart met een traject met als doel om sterker in mijn schoenen/het leven te staan. Dit is mij zo goed bevallen dat ik de afgelopen twee jaar regelmatig weer een sessie ingepland heb om weer even stil te staan waar ik ben in mijn levenspad en dit bij te sturen. In het verleden ben ik bij meerdere psychologen, maatschappelijk werkers en trainingen geweest om van mijn faalangst af te komen. Alle keren had ik het idee dat er een protocolletje werd afgedraaid en verder niet veel verder werd gekeken. Het was voornamelijk de manier van denken veranderen en niet kijken naar het waarom. Bij Margriet voelde ik me voor het eerst echt gehoord en geholpen. Ze oordeelt niet, is concreet met vragen en laat het antwoord uit jezelf komen. Hierdoor werd ik alleen maar meer bevestigd in mijn innerlijke kracht. Door middel van gesprekstechnieken, oefeningen en Bars sessies kon ze mij steeds geven wat ik op dat moment nodig had. Altijd precies genoeg confronterend (ooo, wat vond ik haar soms irritant, ze doorzag me en kwam tot de kern), precies genoeg steunend en inzicht gevend. Ik ben nu zover dat ik me een zelfbewuste en zelfzekere vrouw mag noemen die zonder terughoudendheid in het leven staat. Dit was mij niet gelukt zonder de steun van Margriet.
Anoniem
Het was even spannend, een online sessie. Nieuw en onbekend. Maar al snel werd duidelijk dat Margriet ook op beeld haar rust en warmte uitstraalt. Daarnaast zat ik in mijn vertrouwde omgeving, in een warm bed, wat eigenlijk wel lekker was. Het was een welkome reminder aan de tijd dat ik nog gewoon naar haar werkplek toe kon komen, waardoor het juist een moment van 'normaal' was in deze gekke tijd. Ook online voelde Margriet me aan en stelde ze de juiste vragen. Ze voelde aan waar in mijn lijf mijn aandacht nodig was. Ze raakte de plek waar ik vastzat, waardoor ik me steeds rustiger en ontladen ging voelen. Daar ben ik echt van onder de indruk. En ik heb weer praktische en passende oefeningen meegekregen, die een mooie aanvulling zijn op mijn eigen kennis. Ik ga met plezier online verder met ons traject, want het is juist nu hartstikke welkom om dicht bij mijn lijf te blijven.
D.
In mijn team was stress en werkplezier een hot issue. Medewerkers die gestresst rondliepen, slecht sliepen, met regelmaat ziek waren. Hiervoor heb ik diverse acties uitgezet. Een van de acties was de persoonlijke aanpak van stress, specifiek hoofd en lichaam meer verbonden krijgen opdat mensen eerder voelen wat hun grens is en niet over hun grens heen gaan. Zo zijn we een pilot gestart met Margriet de Rijk en de BARS sessies op onze locatie. We hebben ook gemeten wat de stress ervaring was voor de behandelingen en na de behandelingen, ook van de teamleden die de behandelingen niet kregen. Gedurende de maanden zag je een duidelijke afname aan ervaren stress bij de mensen die wel de behandelingen volgden.
De teamleden vinden het fijn dat deze mogelijkheid er is om op het werk even een uur met zichzelf en het lichaam en hoofd bezig te zijn. Er zijn medewerkers die veel beter zijn gaan slapen, beter grenzen aangeven, betere huid hebben en dus minder stress ervaren en meer plezier in het werk hebben. Het is voor veel meer mensen toegankelijk en bruikbaar dan ik in eerste instantie had ingeschat. Margriet als mens draagt hier ook veel in bij, ze is laagdrempelig, direct, warm en open. Ze weet met simpele vragen snel tot de kern te komen zonder zweverig te worden. Of zoals een medewerker aangaf: “wat een fijn mens en een heerlijke reset van mijn hoofd”.
Erik van Dijk
MANAGER TECHNISCHE INFORMATICA HOGESCHOOL ROTTERDAM
Jouw coaching was meer dan de moeite waard! Ik ben blij dat ik het heb gedaan ... Jij hebt tijdens de coaching oefeningen met mij gedaan en tips gegeven waardoor ik bewust was van mijn lichaam. Voelen dus! Op heel simpele wijze en met respect voor wie ik ben. Tijdens de sessies gaf je ook feedback die herkenbaar is en waar ik wat mee kan. Het gaf me positieve, prettige energie want ..... dat wat bij me past gaat stromen. Energie van binnenuit dus. Je geeft ruimte en vertrouwen en hebt het me zelf laten voelen/waarnemen. Op de een of de andere manier kan je aan tippen wat belangrijk is in een bewustzijnsproces ... op heel subtiele wijze. Doe jij dat of ben je zo verbonden dat het vanzelf gaat?
J.F.
De Bars-sessies bij Margriet zijn absoluut een aanrader. Met haar oprechte betrokkenheid, authenticiteit en haar luisterend oor weet ze snel een veilige omgeving te creëren. Je wordt tot niet verplicht en ze levert maatwerk, waardoor de sessies volgens mij voor iedereen geschikt zijn. Wat mij betreft absoluut een aanrader!
Lotte
Ik ging 'open' de sessie in, want ik had geen ervaring met Access bars. Bij een aantal aanrakingen voelde ik veranderingen als warmte of juist een zwaar gevoel. Na een paar minuten werd ik verrast door emoties. Tijdens een waardevol, open gesprek bleven de tranen rollen, maar op een prettige 'loslatende' manier. Na afloop was ik onder de indruk van de rust in mijn hoofd en van het eye-openende, warme gesprek waar ik nog weken aan terug heb gedacht. Een bijzonder mooie ervaring met een bijzonder mooi mens!! Dankjewel Margriet ❤
Brigitte
Ik heb met Margriet een deel van mijn leven gedeeld; letterlijk en figuurlijk. En ik heb haar zich zien ontwikkelen tot een compleet mens die de coachingsaanleg - die ze als dansdocente al ruimschootst tentoon spreidde heel ver heeft uitgediept met allerlei opleidingen. Niet alleen ben ik door haar doorgegaan met balletles, maar ook door haar latere coaching en trainingen heb ik het zelfs aangedurfd beroepsmatig op latere leeftijd een nieuwe uitdaging aan te gaan. Haar vriendelijke, zachte en uitnodigende warme begeleiding zijn onbeschrijfelijk waardevol. Daarnaast is ze een 'rijk' mens voor allen die haar na staan. Ze heeft gewoon altijd dat in huis dat je nodig hebt. 5 sterren dus.
Astrid
Ik heb vorig jaar het genoegen gehad om met Margriet te mogen werken met coaching sessies. Ik heb dit ervaren als een zeer mooie en weer vernieuwende manier van het leven mogen bekijken. Het fijne van Margriet is dat ze technieken die je in het dagelijks leven kan gebruiken niet alleen uitlegt, maar daarnaast ook beeldende manieren toepast om vernieuwingen eigen te maken. Daarnaast hebben de sessies mij ook goed geholpen om oude patronen (die mij niet hielpen) los te kunnen laten en een gelukkiger en lichter mens te kunnen worden. Dankjewel Margriet ☺
Charlotte
De bars sessie heb ik als een bijzondere behandeling ervaren. Ik wist niet zo goed wat ik kon verwachten en ik vroeg me af hoe bepaalde punten op je hoofd veranderingen teweeg kunnen brengen binnen in jezelf. Ondanks dat ben ik er open ingestapt en heb het over me heen laten komen, met een heel bijzonder resultaat. De behandeling zelf vond ik fijn, ik hoefde alleen maar rustig te liggen onder een dekentje. Door de rust en warmte die ik bij Margriet voelde, voelde ik me op mijn gemak en veilig genoeg om te kunnen ontspannen en over te geven aan de behandeling. Soms voelde ik bepaalde dingen gebeuren, soms zag ik het e.e.a., soms vroeg Margriet me iets, maar bovenal kon ik vooral rustig liggen. Na de sessie voelde ik een rust die ik niet vaak ervaar. Ik had weinig gedachten, weinig strijd in mijn hoofd en vooral een diepe rust van binnenuit. De rust heb ik de hele dag nog gevoeld en het was zo'n bevrijdend gevoel. Even geen beklemmende aannames, overtuigingen over mezelf of onzekerheden die me dwars zaten, maar alleen maar rust en ruimte om er te zijn. In de dagen die erop volgde voelde ik veranderingen optreden binnenin mezelf. Er ontstonden keuzemogelijkheden die ik eerder nooit gezien heb. Ik kon ineens verwoorden wat ik voelde of nodig had in contact met anderen. En, de grootste verandering voelde ik rondom mijn emoties. Er is iets open gegaan in mezelf waardoor ik gemakkelijker emoties durf te voelen die voor mij zo groots voelde dat ik ze eerder niet eens aan durfde te raken. Nu kan ik ze voelen en ook voelen zonder te verdwijnen in oude herinneringen, patronen of overtuigingen. Echt kijkend vanuit het nu en voelen dat het geweest is, waardoor ik ze durf aan te gaan, doorleven en verwerken. Kortom, de bars sessie is voor mij een hele bijzondere ervaring geweest en voor herhaling vatbaar.
Anoniem
Access Bars has been an incredible experience. I started working in the study of personal development techniques and conscious awareness 6 years ago with very good results but I never notice so quick results as with Bars. I can sincerely say, that the energy-flow I experienced during the session was very powerful and it caused so many physical sensations. All time I was awake and aware of what was feeling, listening, thinking and saying. When it ended, I noticed a more relaxed energy but not a big change. After couple hours, I started to have unespected positive news related to my work. I could manage all my daily activities in total relaxation and with the perception of having time extra to do everything calm. After 2 days of my session, a serious injury that gave me pain for almost 2 months, finally let me sleep confortable and without being awake not even once. Today I feel considerably better. All these quantum leaps in just couple days!!! Bars is fantastic and I can't wait to receive more possitive things in my life, thank you! I totally recommend to try it!
Nayeli
Margriet heb ik leren kennen als een innemende, energieke en vrije geest. Ze creëert in haar workshops een ontspannen, open en veilige sfeer. Ze heeft veel aandacht voor jou als mens, ook binnen de groep. Haar workshops hebben diepgang, maar er is ook altijd ruimte voor warmte en plezier. Een aanrader! Na een workshop van Margriet ga je geheid verrijkt de deur uit! Met de workshop ‘ademhalen in beweging’ ga je terug naar de bron. Je wordt je meer bewust van je lichaam en de invloed die ademhalen (vaak onbewust) heeft. Margriet leert je door praktische oefeningen hoe je dit ‘aan den lijve’ kunt ondervinden. De workshop is een eyeopener; het geeft veel inzichten over hoe je lichaam & geest werken en wat je daar mee kunt. Ook nu pas ik het geleerde nog dagelijks toe in de praktijk en ik voel me daar goed bij.
Michelle Bobeck
Ik heb 19 november de workshop 'Adem in beweging' gevolgd bij Margriet. Omdat ik mijn ademhaling in rust wel onder controle heb maar die totaal vergeet als ik bezig ben terwijl dansen en zingen en al je andere bezigheden gebaat zijn bij een goede ademhaling. Wat me opviel tijdens de workshop is dat Margriet snel een sfeer wist te creeeren waarin je durft te vertellen wat je ervaart en voelt zonder je ongemakkelijk voelde met de onbekende andere deelnemers (in een fijne, kleine groep). Wat ik ook fijn vind is dat ik weetjes en tips meekreeg waar ik de komende tijd zelf mee aan de slag kan.
Astrid
Na de 1e afspraak keek ik al uit na de volgende. Het was ontspanning, zelfreflectie en vooral rust wat het mij bracht. En dat alles onder de deskundige begeleiding van Margriet. Het was snel heel fijn en vertrouwd
Chantal
De drempel om met iemand te praten over waarop ik vastliep in mijn leven was hoog. Margriet is vanaf het eerste gesprek heel geduldig geweest en heeft mijn tempo aangehouden. Langzaam aan werd het steeds makkelijker om te praten. De gesprekken en oefeningen zijn voor mij behulpzaam geweest, ik heb veel inzicht gekregen in mijn denken, voelen en doen. De holistische benadering van Margriet heb ik als zeer prettig ervaren, ik heb meer rust in mijn lichaam en geest, die onlosmakelijk verbonden zijn." - Tess -
Tess
Verhelderend, jezelf terugvinden in een hele warme omgeving.
Martine
Workshop "Adem in Beweging" Soms is het goed om eens stil te staan bij dingen die anders zo vanzelfsprekend lijken, zoals ademhalen. Na observatie en bewustwording van onze ademhaling hebben we verschillende oefeningen gedaan. Dit gaf veel inzicht. Ook een interessante was de invloed van het vele nadenken en piekeren op je ademhaling, waardoor je ademhalingsfrequentie flink wat kan verhogen. Het mooiste is natuurlijk dat ikzelf invloed kan uitoefenen op mijn gedachten, gepieker en dus op mij ademhaling en visaaversa. Dus voortaan, vooral als ik gestrest of gespannen ben, even een momentje nemen om stil te staan bij mijn ademhaling 😉
L.

Contact

 

Margriet de Rijk
LoodZ Rijk Leven
E-mail: margriet@de-rijk.com
Telefoon: 06 10 62 28 51

Contact kan door middel van het invullen van onderstaand contactformulier. Ook kunnen we bellen of via Whatsapp als dat jouw voorkeur heeft. 

Mijn e-mails belanden met enige regelmaat in de spamfilters, check voor de zekerheid ook daar of je een reactie hebt ontvangen van mij. En zet voor de zekerheid margriet@de-rijk.com in je contactenlijst.