•  Margriet de Rijk
 • geboren 1982
 • danst door het leven 
 • opgegroeid met 4 broers
 • 3 kinderen, 1 dochter en 2 zoons
 • heeft een lat-relatie en 2 bonus kinderen

Hi, nogmaals van harte welkom op mijn website. Na jaren gewerkt te hebben als danseres, choreograaf en dansdocent ben ik in 2013 mij gaan verdiepen in het coachingsvak. Vanuit het  werken met mensen als choreograaf, dansdocent, danscoach en mijn eigen zoektocht tijdens mijn dansopleiding en danscarrière ben ik bij de opleiding tot holistisch coach uitgekomen. Want vanuit het dansvak, een fysiek vak, valt het verhaal wat het lichaam te vertellen heeft niet te negeren.

The mind is everything. What you think you become.
Budha

Wat je denkt heeft invloed op je lichaam en wat je lichaam voelt heeft invloed op de aard van je gedachten. Iets wat mij blijft fascineren. Ieder vanuit zijn eigen achtergrond, met zijn of haar voorbeelden, eigen inzichten, patronen en aannames. Aangename en onaangename aannames. De sleutel tot veranderen is bewustwording, dat geldt voor iedereen. Ik zie cliënten na een traject als ander mens de deur uitgaan.

Ik ben heel nieuwsgierig en met deze nieuwsgierigheid mag ik anderen begeleiden, ik ervaar dat als een groot voorrecht. Het mogen en kunnen helpen op het pad dat mensen bewandelen in het hier en nu. Met respect voor wat is geweest en nieuwsgierigheid voor wat komen gaat. De taal van het lichaam,  het gesproken woord, de niet uitgesproken woorden tussen de regels door.

Van mijn ouders heb ik mijn hart mogen volgen, met daarbij altijd een gezond stukje ratio. Doordat zij altijd vragen hebben gesteld ben ik mij in de loop der jaren gaan realiseren hoe sterk dit is. Hoeveel inzicht dit geeft. Ik stel mijzelf dagelijks vragen. En nu doe ik dat ook professioneel aan anderen, als coach. Niet altijd op zoek naar een concreet antwoord, maar wel altijd onderzoekend.

Je weet veel. Meer dan dat je denkt.

Ik heb het dansvak niet achter mij kunnen laten. Ik ben beweging.  Ook zet ik workshops op die o.a. te maken hebben met het reduceren van stress, ademhaling, voeding en mindfulness dmv beweging. Ik noem mij dan ook lichaamsgericht coach.

Ik heb praktijkruimte aan huis en huur verschillende ruimtes in Rotterdam en omgeving voor zowel coaching als workshops of kom op locatie.

Als mens heb ik behoorlijk wat ervaring gehad met stress. Een scheiding van de vader van mijn kinderen. Het begeleiden van mijn kinderen hierbij.

Begin februari 2018 heb ik mijn huidige partner, succesvol, gereanimeerd na een hartstilstand. Dagen van kunstmatige coma, twee operaties waarvan ene open hart operatie en in het totaal bijna 5 weken ziekenhuis volgde.  Overlevingsstand en weer terug keren naar rust. Hoe doe je dat? Met behulp van lichaamswerkers en coaches kan ik zijn waar ik nu ben. En het staat nooit stil er blijft beweging. Om mij heen en in mij. Uit ervaring kan ik delen en dat doe ik graag. Naast hulp van buitenaf heeft mijn eigen kennis mij enorm geholpen.

Geloof in die ene reden waarom het wel kan.

Hoe ik bij het coachen terecht ben gekomen?

Door de feedback die ik kreeg als reactie op de danslessen die ik gaf/geef. Hoe fysieke correcties of werken aan dynamiek, geaard zijn, ademen zoveel raakvlakken hadden met iemands totale leven. Mensen vroegen om privé sessies. Feedback die ik gaf werd meegenomen leerlingen gingen (fysiek) bewuster sollicitaties in.

Steeds meer realiseerde ik mij dat ik als danser en docent afgestudeerd ben in beweging èn lichaam. Verschillende opleidingen en trainingen brengen mij bij vandaag de dag. Ik coach, geef ook nog steeds les en sta zo nu en dan nog op de planken.
Gisteren kwam er prachtige feedback van een leerling, de vorige les was zij zo geraakt dat het haar emotioneerde. Ze besefte dat ze in de les iets had doorbroken bij zichzelf. Ze ervoer zoveel veiligheid en helende energie vanuit mij maar ook vanuit de groepsenergie dmv samen bewegen.
En ze had dit al vaker bij mij en in m’n lessen ervaren.

Zo bijzonder, zo intens, zo enorm dankbaar ben ik hiermee. De danslessen/groepslessen geef ik bij mijn/onze heel eigen toko 010 DANCE Programm VOF  samen met mijn zeer getalenteerde partner in crime en goede vriend Yannick Pepijn Wagenaar.

Beweging! Iedereen doet het, iedereen is het, iedereen heeft het. En soms is er hulp bij nodig om in beweging te komen of om een koers te bepalen.

Beweging, het is naast m’n leven ook m’n vak!

 

Opleidingen:

 • Bachelor of Arts – Dance CODARTS University of Arts Rotterdam juni 2005
 • Holistic Life Coaching- Academie voor Holistisch Coachen maart 2015 (Een geaccrediteerde opleiding door de KTNO voor beroepsverenigingen BATC en VBAG.)  Onderdelen:  – Coachingsvaardigheden – Lichaamsgericht coachen – Leefstijl, Gedrag en Gezondheid – Adem- en Ontspan technieken – Body Drum Release 
 • HBO Voedingsdeskundige – Civas april 2016 (erkend diploma, erkend als deelopleiding door de BATC en als bijscholing door de VBAG, NVST en erkend door KTNO.)

Workshops:

 • Emotioneel lichaamswerk voor mannen en vrouwen – Phoenix Opleidingen (juni 2016)

Certificaten:

 • Relax coaching
 • Voeding en Psyche
 • Access Bars ® (Access Consciousness)
 • Indiase Hoofdmassage

Wat betekenen de afkortingen:

 • BATC: Belangen Associatie Therapeut en Consument  Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC)
 • KTNO: Kwaliteit en Toetsing Natuurgerichte Opleidingen Kwaliteit en Toetsing Natuurgerichte Opleidingen
 • VBAG: Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijze  VBAG
 • NVST: Nederlandse Vereniging van Soma Therapeuten