Recept: Ontbijtkoek
Lekker en gezond eten.
Ingrediënten:
- 250 gram roggemeel
- 200 gram amandelmelk
- 100 gram honing
- 2 eetlepels appelstroop
- 2 theelepels baking soda
- snufje zout
- 2 eetlepels koekkruiden
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een cakevorm in met roomboter (ik gebruik een vorm van 21 cm). Schenk in een ruime kom de melk, het ei, de honing, de appelstroop en de koekkruiden. Mix het met een mixer op de middelste stand. Voeg nu lepel voor lepel de roggemeel toe en als laatste het zout en de baking soda. Zorg dat het één geheel is. Schenk het mengsel nu in de cakevorm Bak de ontbijtkoek in 50 minuten gaar en goud bruin. Laat de ontbijtkoek 5 minuten in de vorm zitten en haal hem er dan uit. Laten afkoelen op een rooster. Wanneer je een zachte korst wil wikkel hem dan in aluminium folie. Zelf bewaar ik hem als een cake in een tupperware vorm. Wij vinden een beetje een knapperige korst wel lekker.